Kategorier
Okategoriserade

Vilse i Finspång

Nån gång vid halvtiotiden tar jag fram min lilla rostfria plunta med självdisciplin och sveper en hutt. Sedan på med vintertajts, supertröja, vindjacka, löparskor samt ett käckt och frejdigt humör.

Ute är det alldeles mörkt, men doften av fukt och höstlöv är inte oäven. 

Benen springer numera av sig själv – som förr i tiden – och jag svänger upp på en rak gata som fortsätter uppåt, uppåt, rakt i in i Finspångs inälvor av funkishus och 60-talsvillor. Sedan en slingrande cykelväg över öde gräsmattor under natriumgula lampor. Väster böjer svagt av åt höger, och norr viker undan för sluttningen. Söder försvann i en vänsterkurva och öster breder ut sig i 270°.

Snart har jag kommit där vägs ände möter utgångspunkten, och vägen tillbaka kan sökas bakom nästa aspdunge. Med andra ord har jag ingen aning vart vägarna jag springer på leder, eller om barnstugan jag springer förbi gång på gång är densamma eller sju olika.

En rund man med liten hund ger mig informationen jag behöver: trehundra meter och sen till vänster. Tänk om det alltid var så enkelt!

Uppdatering

Så här ungefär sprang jag. Sammanhängande linje = relativt säker. Streckad linje = anonyma cykelbanor, gräsmattor, villagator hit och dit utan att jag lade detaljer på minnet.

Finspang

4 svar på ”Vilse i Finspång”

Påminner mig om när din far i i Dessau följde en flicka hem från Gemütliches Beisammensein 1954 – och vid återkomsten hamnade på Gärungschemie i stället för Die Metallwerke!

Nää, jag fattar inte riktigt var du är.
Först tänkte jag Grosvadområdet, men väster åt höger … Är det Nyhem du är ute och ränner på?
Eller är det en hel runda på en gång?

Tyckte väl att Östermalmsvägen kändes rätt så rätt.
I första gula trevåningshyreshuset i tegel på höger hand bodde jag ett år när jag gick på lekis i nästa fyrkant.
Så det var sån där urban orientering alltså?
Annars är det ju gott om skog runt Finspång. Och sjöar … minns jag inte fel så är det en sjö per åtta invånare i kommunen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *