Kategorier
Ett djefla lif

Male bonding – oooops!

Vad många inte är medvetna om är att deras bildsökningar i Google är censurerade. Det finns nämligen en filtreringsfunktion som är påslagen tills man aktivt stänger av den:

Google’s SafeSearch blocks web pages containing explicit sexual content from appearing in search results.”

Om du till vardags söker via www.google.se kommer du inte åt inställningen. Nej, du måste befinna dig på www.google.com (Se länk ”Google in English” om du har svensk version), för att kunna gå in via ”Preferences” och välja om du vill vara pryd & nymoralisk, modern & frisinnad eller dekadent & hedonistisk.

Bild 1-5

Resultatet av bildsökningarna kan vara dramatiskt annorlunda när filtret är avslaget. Pröva t.ex. att söka på ”pussy” med och utan SafeSearch. I första fallet får du en massa söta kissekatter, i andra fallet får du … ja, just det.

Vart vill jag nu komma med allt detta? Jo, att eftersom jag nyligen ombetts att skriva lite om male bonding gjorde jag en sökning på begreppet hos Google. Resultatet av bildsökningen fick mig att höja på alla ögonbryn jag har. Det var kanske inte den typen av bonding jag hade i tankarna.

Bild 2

”Varför har du inte på SafeSearch?”, frågar du kanske. Jo, vi seriösa skribenter får ju inte väja för något – raka i ryggen möter vi verklighetens fasansfulla detaljer med fast blick, även om handen darrar något. (Fast egentligen är jag bara en snuskpelle.)

PS Erkänn att du klickade på bilden för att göra den större. Hehe!

Ett svar på ”Male bonding – oooops!”

JA jag klickade på bilden för att göra den större – mn det hade jag ju intet för!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *