Kategorier
Okategoriserade

Kul med turistmagen

Tänk om man kunde ha turistmage hemma istället?

Under ett par dagar var jag tvungen att slinka ifrån här och där och leta bekvämlighetsinrättning. Den här på stadsmuseet i Astrachan tog priset! Notera att toapappret ligger ovanpå kanten till båset i form av små rivna tidningsbitar – korgen är till för det använda toapappret.

Pict0056

Här vill man bara sjunga den gamla Sabrina-hiten från 1988 (?):

Bajs, bajs, bajs, I’m lookin’ for a good time!

(Stalingrad 2006 – bilder från en slagfältsresa i mars 2006. Denna bild: 26 mars)

9 svar på ”Kul med turistmagen”

Apropos slagfält:
Om man studerar martaliteten i gångna tiders krig, var det ju en bråkdel som föll i strid. De flesta dukade ju under för mag-tarmsjukdomar!

Jo, och Ryssland har alltid varit ett eldorado för mikroorganismer. Frågan diskuterades livligt under resan, framför allt då vi besökte Volgograd/Stalingrad — där så gott som alla tyska soldater led av svår dysenteri.

Uj, uj, uj, din bild påminner mig om min resa till Egypten 1989. Jag får magknip när jag tänker på den. Toaletterna, som jag tillbringade en stor del av min tid på, hade dock inte lika fint (?) kakel.
Det är skönt med våra toaletter, som man kan sitta på, när man är magsjuk och kraften i benen inte är som den borde vara.

Använde du dig av denna …………..(kommer inte på lämpligt ord)? Det måste ju vara fullständigt fasansfullt. Världens ondaste cirkel. Är man inte dålig blir man. Är man dålig blir man sämre………Känner att reslusten avtar. Har du erfarenheter från den sanitära situationen i Samarkand eftersom det ännu är ett av mina inte avklarade resdrömmar? (Jag är rädd för att ny information kan ändra på prioriteringarna)

Det gäller att skilja på känslor och fakta. Sånt som upplevs som äckligt — så att man ryser i hela kroppen — är ofta inte förknippat med någon stor smittfara om man beter sig på ett förståndigt sätt.En korg full med använt toapapper är vidrigt men åsynen gör dig inte sjuk.
1. Håll händerna rena. Tvätta dem så ofta du kan, öppna toadörren med armbågen etc. Undvik att stoppa fingrarna i munnen, t.ex. för att bita på naglarna. (Korta naglar rekommenderas.)
2. Håll dig välförsedd med svenskt toapapper och våtservetter.
3. Passa på att slinka in på alla fräscha toaletter du passerar.
För övrigt använde jag båset intill där jag åtminstone inte behövde ställa skorna i de tidigare gästernas skit.

Intressant det här med bajs…
Du Olle brukar ju inte få så många kommentarer!?
Det är kanske det som är felet för mig också …
Vi ägnar oss för mycket åt metafysiken – vi får avancera ner UNDER bältet.

Något som var ursnuskigt i Ukraina var de skithögar man hittade bakom hus, på parkstigar etc. När jag löptränade i Kiev fick jag stora URRKEN!
Rubrik i Aftonbladet:
Joggande 42-åring drabbad av BAJS-CHOCK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *