Kategorier
Ett djefla lif

Value for money

Jag är fri, fri, fri när jag vandrar på gågator och genom shoppinggallerior. Vi har nämligen infört konsumtionsförbud i familjen eftersom Lotten snart ska till USA – kulprylarnas, sportklädernas och facklitteraturens förlovade land. Därför kan jag gå i lugn och ro och spana på folk och glo på manicker utan att bli smekt av hagalenskapens tusenfingrade flimmerhår.

Om det mesta som går att köpa kan jag förresten säga att det inte är värt pengarna. Spånplattemöbler, korkade tidskrifter, sönderfallande skor och flottiga muffins – alla ger de dålig eftersmak (särskilt muffins).

Men några saker i min stad är verkligt prisvärda. Låt oss gå en sväng:

1. Först går vi till musikaffären och köper en kinabyggd westerngitarr med solitt granlock. De kostar tvåtusen spänn idag, och är riktigt anständiga vad avser ton och spelbarhet. Ingen begriper hur kineserna kan få ner priserna så radikalt. Men faktum kvarstår: en sån gitarr kan skänka dagliga timmar av glädje i minst ett decennium.

2. Sen går vi till pastarestaurangen Parmasoni på Kungsgatan där man kan glufsa pasta och slafsa sallad för två tjugor ända tills de stänger stället. En ren och snygg matsal med perfekt service.

Bild_61

3. Till slut går vi till biblioteket och hyr en högklassig och aktuell film för 20 kronor. Med tre dagars lånetid gives utrymme för att gå igenom extramaterialet för den som så önskar.

PS Kom på en sak till: årskort på Parken Zoo som ska inköpas under försäsongen. Ger många glada stunder i Fantomenland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *