Jag kommer ingenstans ifrån, och jag är ingenting man begriper sig på. Mina intressen är oöverblickbara och mina kunskaper hör inte ihop.
Var kommer du ifrån?
– Nordvästskåne, skulle man kunna säga. Men inte riktigt. Jag pratar inte som dem. Och jag är bara delvis som dem. Men jag är stolt över att jag kan härma skåningarnas sätt att tala. Och visst finns det platser på skånskt territorium som jag betraktar som mina.Vad gör du?
– Skriver, men jag är varken journalist eller författare. Å andra sidan skriver jag i tidningar och ger ut böcker då och då. Borde kanske kalla mig uppdragsskribent. Men å andra sidan drar jag in mer pengar som föreläsare. Fast där är jag nog lika mycket performer som utbildare.Vad är du intresserad av?
– Allt.
Allt?
– Jo.
Kan du specificera?
– Nä.Vad vet du?
– Väldigt mycket. Samtidigt skulle du bli förvånad över hur mycket common knowledge som jag inte besitter. Vissa elementära ting vet jag inte ett smack om.
Så där har det alltid varit. Jag har alltid betraktats som ombytlig och ogripbar. Lite otillräknelig, kanske, hotfull för många. Kullerbyttorna har sett som slingrande, nyfikenheten som snokande, bullrigheten som uppblåsthet.
Men Tigger är bara ett mycket skuttigt djur, och menar inget illa med det.
5 svar på ”Självbetraktelse”
Korrektione!(?):
Kullerbyttorna har setts som slingrande, nyfikenheten som snokande, bullrigheten som uppblåsthet.
Men Tig(g)er är bara ett mycket skuttigt djur.
ELLER
Jag känner igen mig i mycket av det du skriver här. Jag känner mig också ibland som ogreppbar. Jag kan lagom om väldigt mycket – men nästan ingenting kan jag till 100%. Jag kan åta mig nästan vad som helst, kreativt, för att jag är övertygad om att jag klarar av det. Men jag har ingen nisch där jag känner mig helt hemma och som jag behärskar till fullo.
Det kan vara både bra och dåligt, givetvis.
Men hemstaden har jag, onekligen. Men på senare tid har det blivit nästan lika mycket hatkärlek, som kärlekslek, mig och Eken emellan.
Nja, det är skillnad på en tiger och en Tigger. Ur Wikipedia:
”Like most of the characters in Winnie-the-Pooh, Tigger was based on one of Christopher Robin Milne’s stuffed animals, in this case a stuffed tiger. However, the word ”tiger” is never actually used in the book. The term ”Tigger” is used instead, both as the character’s name and as a description of his type of animal.”
”Bouncing is what Tiggers do best.”
Ja men s:et då?
Kullerbyttorna har sett? som slingrande
S:et har rymt, och gömt sig någons annanstans på sidan.